E-Katalog
tr en

2021 Yatak Odası Trendleri

Pek çok insan için yatak odası, sadece gece uyumak için kullandıkları bir odadan çok daha fazlasıdır. Yalnızlık ihtiyacında kullanabilecekleri, kendileriyle baş başa kalabilecekleri, en güzel ve kötü hallerine ev sahipliği yapmış bir sığınak gibidir adeta.
Yatak odası insanlara yoğun günlerinde dinlenmek, biraz huzurlu vakit geçirmek ve rahatlamak için bir alan sunar. Yatak odaları doğrudan şahsi kimliğinizin bir göstergesi olabilecekleri gibi, evinizde şık bir şekilde dekore edilmiş odalardan yalnızca bir tanesi de olabilirler.
Yatak odanızı tasarlarken, oda içinde kaldığınızda nasıl bir ruh haline bürünmek ve nasıl hissetmek istediğinizi düşünün. Yatak odanızın huzur verici bir alan olmasını mı istiyorsunuz? Yoksa daha işlevsel bir faaliyet alanı sunmasını mı arzu ediyorsunuz? Belki de yatak odanıza girdiğinizde adeta şehirden soyutlanmak ve bir dağ kulübesinde hissetmek istiyorsunuz. Her türlü istek ve arzularınız için 2021 in yatak odası trendlerini sizin için derledik.


Derin Tonlar

2021 yılında bej, beyaz, krem seçimleri yavaş yavaş geri plana düşmeye başlıyor. Gri ve koyu gri tonlarına eğilim artarken, siyah beyaz kombinasyonu adeta küllerinden diriliyor. Yatak odaları için daha derin tonlardaki renk seçenekleri 2021’in başlıca trendlerinden olacak gibi görünüyor.


Ahşap Zeminler

Ahşap zeminler adeta bir canlanma döneminde. Daha topraksı ve doğal görünen, opak, dokulu, karyola ve diğer mobilyalar üzerinde doğal bir etki yaratan zeminler 2021’in yatak odası trendleri arasında.


Kırsal Dekorasyon

Büyük ve lüks görünen yatak odalarına bir alternatif olarak kırsal yatak odaları bu 2021 yatak odası trendlerine iyi bir giriş yapıyor. Yatak odanıza girdiğinizde şehrin tüm kalabalığını unutup adeta kırsalda bir orman kulübesinde olduğunuz deneyimini yaşamak istiyorsanız sizin için adeta biçilmiş kaftan olabilir. Ahşap mobilya, ahşap döşeme, topraksı renk tercihleri ve birkaç bitki süslemesiyle bu konsepti oluşturmanız oldukça kolay. Palet karyola tercihinizle konseptinizi taçlandırabilirsiniz.


Her Daim Klasik

Yatak odası trendleri söz konusu olduğunda klasik seçimler hiçbir zaman listede eksik olmaz. Bu durum, gösterişli kumaşlarla kaplı koyu renkli ahşap bir karyola anlamına gelmek zorunda değil. Fakat isterseniz odanızı kesinlikle bu şekilde dizayn edebilirsiniz. Tarz olarak daha şık ama aynı zamanda odada odak noktası oluşturan bir karyola seçerek klasik görünümü pekiştirebilirsiniz. Mobilyalar her zaman uyumlu olmalıdır ve daha açık renkli ahşaplar çağdaş bir moda için daha iyi sonuç verirken, daha koyu ahşaplar her zaman daha klasik görünecektir. Sakinleştirici ve standart renkler kullanarak tasarımınızı tamamlayabilirsiniz.


Minimalizmin Cazibesi

Son yirmi yılda dünyada etkisini arttırarak gösteren minimalizm akımı uzun zamandır trendlerdeki yerini bu sene de koruyor. Daha çok salon, oturma odası ve mutfak tasarımlarında karşımıza çıkan minimal dizaynlar, yatak odalarındaki etkilerini de giderek arttırmaya başladı. Minimal dekorasyon size basit bir dekor ve düzenli bir ortam vadediyor. Minimalizmin sloganını hatırlatmakta fayda var: “az, çoktan fazladır”.


Çalışma Odası Kombini

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile artan evde kalma ve evden çalışma oranları oldukça sürpriz bir trendi beraberinde getirdi. Yatak odanızın bir köşesini çalışma masası için dizayn edebilir, yatak odanızın içinde şirin ve konforlu bir çalışma odacığı yaratabilirsiniz. Özellikle çalışma odası için ayrı bir oda ayırmaya imkânı olmayan evler için adeta biçilmiş kaftan. Siz de evden çalışıyor ve gününüzün çoğunu bilgisayar başında geçiriyorsanız bu trende katılanlar arasında yerinizi alabilirsiniz. Çalışma bölümünüzle yatak odanızın genel tasarımı arasında uyum olmasına dikkat edin.